Framgångshistorier

En stor del av vår verksamhet omfattar mentorskap och rådgivning till invadrare i olika faser i deras immigrationsprocess, såsom migration till Sverige, introduktion till arbetsmarknaden, jobbyte, ändra yrke, starta eget företag, eller även känslomässigt mentorskap.

Vi tror att integration är mycket större och bredare koncept än bara att hitta ett jobb så man får ett inkomst. Det handlar om människors lycka i det nya landet. Att pengarna går in i bankkontot varje månad är självklart en viktig grej men viktigast är att personen ska också må bra! Vi finns för att guida människora hur ska de ta itu med problem eller hinder som bekymrar deras liv. Så får de leva livet som de vill ha för sig själva och inte tvingas gå andra vägar.

Om man är olycklig eller kanske inte vet vad man vill egentligen så kommer det vara svårt att hitta möjligheter i arbetsmarknaden och även i privata liv. Allting är kopplat ihop. Vi är alla kopplat ihop. Ibland grejer som händer en människa är en reflektion av en inre kris eller kamp som, i flesta fall, personen är omedveten om.

 

Förändring i livet

eftersom vi jobbar med förändring och att hjälpa invandrare komma över upplevda svårigheter, upptäckte vi att bara matchning människor med lediga jobb har inte löst arbetslöshet eller integration. Därpå ansåg vi att vi bör titta djupare på problemet. Vi började integrera andra aspekter i vår jobb som handlar om manniskans tankar, och känslor. Nu erbjuder vi en integrativ metod för integration!

 

Vår början

Vår arbetet startade först med mentorskap. Nedan ni ser bilder av aktivititer och människor som vi hjälpte integrera sig rätt i arbetsmarknaden.

 

bild_projekt_klass
I bilden, står vår rådgivaren och co-founder, Gabriela, framför eleverna i komvux.

Lektioner och föredrag

Vi har gett lektioner och hållit föredrag om integrationsprocess i skolor, exempelvis komvux. Där pratade vi om hur viktigt det är att man är medveten om svårigheter som dyka upp i framtiden och hur gör man för att nå sitt mål eller dröm i det nya samhället.

 

 

 

IMG_0001

Språkcafé

Vi öppnade ett språkcafé för att snabbare integrera invandrare från olika länder. På plats fick människorna inte bara lära sig språket men kunde bemöta männiksor från en annan kultur, lära känna andra, komma över fördommar som de hade tidigare, skapa ett nätverk och så klart hade roligt!

Tack för caféet hade invandrarna möjligheten att integrera i det lokala samhället med deras mentors hjälp.

 

 

Elisabeth & Raed

bild-1-Sveriges-Radio-25-maj-2011-p4-2-300x224

En mentor och en deltagare. De båda har varit tillsammans hos en radio programme, och pratade om deras upplevelse i vår “Vägen till jobbet” projekt som utspelade mellan 2010-2012.

Detta par hade en jätte stor succé i deras mentorskap förhållande och höll kontakt med varandra även efter avslutning av projektet. Båda av dem är advokat. Elisabeth har jobbat i Sverige medan Raed har jobbat i olika länder i Asia och Mellanöstern.

Tack för Elisabeth och Raed som har gett oss en lärdom på hur viktigt mentorskap är och att om man får rätt vägledning så kan man lyckas i sin kamp mot yrket och livet man vill leva.25maj2011_SverigesRadio_bild_Intervjumed Raed och Lisebeth

 

 

 

 

 

 

 

Dans kurser

IMG_0523Vi skapade dans kurser med målet att integrera människorna. Där jobbade vi, förutom fokusering på professionella målsättning, med den sociala sidan också. Vi sammankopplade deltagarna från ‘Integration in Sweden’ med studenter i  Linnaeus universitet.

 

 

 

 

eslam_jpeg-2Eslam, en av våra deltagre lyckades öppna sitt eget företag med hjälp av vår mentorskap projekt.

 

Han vågade ta steget framme och registerade sitt nya IT-företag. Eslam lärde oss att man KAN och SKA följa sin dröm.

 

 

Dessa exemplar och många andra tyder på att vår sätt att arbeta funkar! Invandrarna integrerar sig i samhället och hitta sina rätt platser i arbetsmarknaden och har fred i sinnet. Vi såg själva att integration kan realiseras!

En annan lärdom som vi upptäckte är att inte bara deltagarna får nytta av våra projekt men även mentorer kan uppnå deras mål och få helt nya upplevelser och lärdomar. Deras engagemang och stor driv bidrog till utveckling av deltagarna genom att ge råd, och tillgång till deras egna nätverk. Integration berörde våra mentorer likväl.