UBIH projekt

Upptäck och bearbeta integrationshinder projekt

Vi bjuder på helt gratis coachning/mentorskap under HT 2017 och VT 2018 för ett antal deltagare tack vore ESF-Fonden i Sverige.

Vi behöver din anmälan senast 25 Oktober.

Ansökan till projektet finns här.  

Läs mer om projektet nedan. Har ni fortfarande frågor, kan ni kontakta oss här.

gif

 

I år har vi fått möjlighet att hjälpa dig som har flyttat till Sverige vidare i samhället och arbetslivet. Arbetet kommer vara grund till forskning för att hjälpa fler människor i olika länder. Du deltagare kommer få stöd via mentorskap/coachning för att ta itu med din situation och få guidance på ett sätt som man inte får idag!

 

Vem kan delta

Europeiska fonden finansierar detta projekt. Det betyder att du som är en flykting eller invandrare mellan 15 och 64 år och har bott i Sverige i minst ett år upp till 6 år kan delta. Du kan prata svenska eller engelska.

 

Är du inte utrikesföd men behöver hjälp kan du kontakta oss här istället.

 

Viktigt att tänka på…

Alla deltagare kommer intervjuas före antagning. Efter intervjun kommer du få möjlighet att tacka ja eller nej till att delta i projektet. Du godkänner att vi hanterar dina personuppgifter och att du kommer acceptera villkoren när du fyller in ansökningslänken.

OBS! Om du tackar ja och men inte deltar kommer du får en inskickad räkning på 5000SEK.

 

Ansökan till projektet finns här

 

UBIH-projekt

Projektet är finansierat av ESF-Fonden i Sverige. Projektet består av 5 träffar där du får möjlighet att testa olika teknik, få tips och råd. Allt detta gratis. Det finns dock antal begränsade platser.

Vi träffas personligen för en intervju för att se om vi kan hjälpa dig och om detta är något för dig. De andra möten kan vi göra personligen eller via Skype.

Du kan få ett intyg på slutet med referens från oss som du kan använda när du söker jobb, utbildning mm. om du vill.

EU logo

ESF-rådet logo

 

 

 

VILKA ÄR VI

Vi har själva gått igenom integrationsutmaningar i Sverige och kommer från olika länder. Vi är specialister, forskar och behandlar människor. Vi är professionella och hjälper dig få nya perspektiv för att gå vidare och identifiera lösningar som passar dig bäst när det gäller din integrationssituation.

 

MIGRATIONSKRIS

När man flyttar till ett nytt land så går man själv i en KRIS. Det vet vi själva. Man kan vara upp och ner. Man kan känna sig ensam, utsatt, vet inte var möjligheter finns, måste se över ens mål, relationer osv. Forskningen tyder på samma sak: under de första åren så händer jätte mycket i människans huvud. Familjens flytt. Människor och vänner finns på olika ställe. Kärlek. Relationer. Föräldrar. Barn. Arbete. Yrke. Nytt Yrke. Arbetslöshet. Döden. Utsatthet och allt annat. Man kanske inte har någon motivation eller fokus på att hitta jobb eller tvärtom: man jobbar ihjäl sig för att inte tänka på sådant.

Myndighetsarbeten idag hjälper kanske inte alls Dig.  Arbetet fokuserar på att människor ska utbilda sig, läsa svenska, hitta arbete… Men ingen policy tar hänsyn till vad Du känner, upplever och tänker i första hand. Försörjning är fokus på integration idag. Vad händer med människans LYCKA… Ja, det tas inte upp. Detta kanske förklaras varför en del invandrare tar sig vidare till andra länder efter de får medborgarskap.

Men allt detta kan förebyggas och förändras. 

Det spelar ingen roll HUR och VARFÖR du har kommit till Sverige. Idag finns det inte någonstans man kan söka hjälp när det gäller vad vi kallar “migrationskris”. Utöver det så erbjuder vi även juridisk rådgivning.

 

Kontakta oss om du vill veta mer.

Contact us

Integration in Sweden
Address : Östra Mårtensgatan 19, Lund - Sweden
info (a) integrationinsweden (.) se
Or text/sms: +46-76 800 77 78

THANK YOU FOR YOUR CONTACT